Ukrainian  Magyar  English  German  Czech  Russian 
 
Interaktív térkép
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
 
 
További események

Hírlevél felíratkozás

 
Hírlevél nyelve: Kötelező
 
 

Gyalogtúrák Kárpátalján

 

A gyalogtúrák szerelmesei az év minden szakában gyönyörködhetnek a Kárpátok szépségeiben. Kárpátalját dicsérik az ő természet adta gazdagságai. Nyaranta lehetőség van gomba és erdei gyümölcs szedésére, az ősz közeledtével finom erdei mogyoró kóstolására, tavasszal pedig gyönyörködni e hegyi erdők és krókuszok pompázatos szépségében. A gyalogtúrák legkedveltebb célállomása a Hoverla, valamint a szintén közkedvelt Pip Ivan, Petrosz, Brebeneszkul csúcsok. A turisták által leglátogatottabb, s valószínüleg a jövőben is az marad – a Hoverla (2061 m), mely a Kárpáti Nemzeti Park területén található, ezért a területre belépni csak a belépési díj megfizetését követően van mód. A területre történő belépés időben korlátozott: 8.00 – 12.00 között. A legnépszerűbb gyalogtúra - a határátkelőhelytől egyenesen a nemzeti parkba.

 

Tanácsok turistáknak:

- Tűzrakás esetén legyenek nagyon körül tekintőek. Javasoljuk, hogy a tűzrakás helyét ássák körül, hogy a kipattanó szikrák nehogy lángba borítsák a közelben lévő száraz füvet. A pihenőt követően minden esetben locsolják be a tüzet indulás előtt. További információ >>

- Természetesen a népszerű turisztikai útvonalakon vannak tűzrakásra kialakított helyek. Lehetőség szerint keressük meg azokat, annál is inkább, mivel ezek a legszebb helyek, amit pihenő közben találhatunk.

- A patakokba és ásványvízforrásokba ne dobjanak szemetet.

- Abban az esetben is, ha csak egy napos túrát szerveznek, vigyenek magukkal egy váltás száraz ruhát. Ez nem függhet sem az évszaktól sem az időjárástól, hiszen lehet hogy a hegy lábánál még jó az idő és süt a nap, viszont a hegycsúcson már lehet hogy esik, vagy felhős, ködös az ég. Amennyiben pedig még erős szél is fúj, a helyzet csak rosszabb.

- Tartsuk észben, hogy  átlagosan 100 métert haladva fölfelé 1 fokot csökken a hőmérséklet.

- A csúcs felé emelkedve a levegő sűrűsége folyamatosan csökken, s a szervezet számára nehézzé válik az oxigénfelvétel.

- Nem szükséges ahhoz profi sziklamászónak lenni, hogy valaki  ún. hegyi betegséget kapjon. Bármelyik átlagember, aki több mint 1000 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedik, olyan megterhelésnek teszi ki szervezetét, ami kockázatokhoz vezet. A túra közben fellépő hányinger és fejfájás – a hegyi betegség első tünetei. Ilyenkor fájdalomcsillapítók és nagy mennyiségű folyadék elfogyasztása segíthet. Ha nem javul az állapot, sőt rosszabb – javasolt nem folytatni a túrát. Meg lehet várni a csoportot, vagy vissza is lehet fordulni.

- Amig a tünetek nem csökkennek vagy múlnak el, igyekezzünk azonos szintmagasságon maradni. Csak abban az esetben gondolhatjuk, hogy aklimatizálódtunk, amikor a tünetek megszünnek. Ebben az estben folytathatjuk a túrát.

- Mindenkinek, akinek szívproblémái vannak, az ilyen jellegű túrák veszélyesek is lehetnek. Ez nem könnyű séta, hanem nehéz munka, különösen a közkedvelt csúcsok vonatkozásában, ahová különböző korosztályú csoportok is igyekeznek.

- Szükséges, hogy több folyadékot igyunk és kerüljük az alkaholtartalmú italokat. Hogy elkerüljük a hegyi betegség fellépését, javasolt napi 3-4 liter folyadék fogyasztása.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Jelenleg nincs elérhető termék.
 
Térkép megnyitása
 

 
 
Webbolt

Valutaváltó

Ezt váltanám:
 

Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje
(Utolsó frissítés dátuma: 2015.04.06.)

Erre váltanám:
 

Ügyfélszolgálat

Nyitva tartás: H-Sz: 07.00 - 16.00

Beregszászi Tourinfo Iroda

e-mail: tourinfo.beregszasz@gmail.com

Ungvári Tourinfo Iroda

+380 (0312) 61-31-93

+380-50-62-223-71

Címkefelhő

szálloda     hotel     szanatórium     szállás     szálláshely     bicikli     kerékpár     vár     ungvár     munkács     vörösbor     Liszkovec vendégház     Helikon hotel     helikon