Ukrainian  Magyar  English  German  Czech  Russian 
 
Interaktív térkép
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
 
 
További események

Hírlevél felíratkozás

 
Hírlevél nyelve: Kötelező
 
 

Téli üdülés Kárpátalján

 

Kárpátalja a téli turizmus szempontjából az egyik legdinamikusabban fejlődő megye Ukrajnában. Az éghajlat, mely változatos a hegyekben mind horizontális, mind pedig vertikális irányban, jelentősen hozzájárul az ilyen profilú üdülési intézmények fejlődéséhez. Ilyen környezetben elképzelhetetlen, hogy ne legyenek a téli sportok szerelmesei számára kialakított sípályák. Kárpátalja megye területének  2/3-át hegyek borítják, s ennek szinte minden területén működnek sítelepek, melyek a téli sportok kedvelőinek minden igényét igyekeznek kielígíteni. Téli üdülésre az egyik legalkalmasabb az ökörmezői járási Fülöpfalva (Pilipec) községében található sítelep. A siker titka egyszerű: az 1500 méter hosszú Doppelmayer típusú sífelvonó – a Kárpátok rekordere. A Borzsai havasok lejtőjén, ahol a sítelep található,  – csodás a környezet  (leginkább a franciaországi, ausztriai és olaszországi sítelepekre emlékeztet ). Itt az import hóterítő technikának köszönhetően decembertől áprilisig kiválló lehetőség nyílik a sielésre. A Kanatka sífelvonó 1163 méteres tengerszint feletti magasságba viszi a sielőket, a pálya kivállóan alkalmas a gyorslesiklásokhoz. A hegyoldal utolsó 300 méteres szakasza  - csaknem sík és viszonylag széles, ideális hely a kezdőknek és gyerekeknek. A sítelep 15 km-es körzetében több turistaház is üzemel, melyek a sífelvonóig saját gépjárműveiken szállítják a turistákat.  A Szinyák szanatórium és sport üdülő  alig néhány kilométerre található Munkács városától. A szanatórium területén található sífelvonó hossza 800 méter, havas lejtője összetételét tekintve különleges és a gyerekek számára is kényelmes (tervezik gyerek sífelvonó üzembehelyezését is). A szanatórium négy szállodaépületből álló  épületegyüttese a kárpátaljai szanatóriumok legkedveltebbje, mely egyszerre több 100 turista számára biztosít szálláslehetőséget, valamint a fárasztó sielést követően ásványvizes gyógyfürdők szolgáltatásait is kínálja. A szinyáki sípályát folyamatosan karban tartják, a turisták rendelkézésére állnak még a sieléshez szükséges felszerelések, hegyi mentők és magas szintű  kiszolgálás. 

A fanatikus sielők számára az év hat hónapjában kínál sielési lehetőséget a Drahobrát turisztikai üdülő, mely a Kárpátok legmagasabb csúcsának, a Hoverlának a szomszédságában található a rahói járásban. Ezen a különleges magashegyi területen már akkor megkezdik működésüket a sífelvonók, amikor az alföldi részeken még javában fürdőznek az emberek a szabad strandokon. A legnagyobb sífelvonók a Sztih csúcs (1707 m), az  (Ikerhavas) Bliznyica csúcs (1883 m) és a Zsandarm csúcs (1800 m) közelében találhatóak.

A fennt felsoroltakon kívül még számos kárpátaljai szanatórium és turistatelep kínál aktív téli pihenési lehetőséget.   

A Kraszija sítelep Ungvártól, a megyeszékhelytől 70 km-re található. A Kraszija csúcson (1036 m) több sífelvonó is üzemel: ülőlift – 2250 méter hosszú, húzólift – 1000 m hosszú és még három kisebb. Megközelíthetőség: legkönnyebben autóbuszjárattal  (Viharos) Viska községig, vagy a Lviv-Csap vasútvonalon  Csontos (Kosztrino) községig.

További síelési lehetőségek:

Jalinka üdülő
Sífelszerelés és egyéb sporteszközök köcsönzése. A síszezon december közepétől májusig tart. A település közelében található a Hodina csúcs, melyen 400 méter hosszú sífelvonó üzemel. Megközelíthetőség: legkönnyebben a megyeszékhelyről, Ungvárról induló buszjáratokkal.
Cím: Királymező (Uszty-Csorna) További információ >>

Kárpáti sítelep
A téli sportok szerelmesei számára a sítelep december 25-től április 1-ig üzemel. A sítelepen sífelszerelés kölcsönözhető, épületében kávézó áll a vendégek rendelkezésére. 400 méter hosszú sífelvonó a szomszédos Szmerek hegycsúcs lejtőjén húzódik. Megközelíthetőség: legkönnyebben a megyeszékhelyről, Ungvárról induló buszjáratokkal és irány taxikkal.
Cím: Ökörmező (Mizshirja), Nezalezsnosztyi út 61.

Lopos csúcs (460 m)
Az ismert szanatórium, Saján környékén található. A hegyoldalon kialakított sípályán 250 méter hosszú sífelvonó üzemel, a pálya szélessége 30 méter. Megközelíthetőség: legkönnyebben a megyeszékhelyről, Ungvárról induló buszjáratokkal.
 

Piskonya csúcs
Padóc (Podobovec) község 10 km-re található a járási székhelytől Volóctól, ahonnan a település irányába rendszeresen buszok közlekednek. Az itt található üdülőtől 150 méterre húzódik három sípálya, melyek különböző hosszúságúak és negézségűek. A sípályákon húzólift üzemel. Szálláslehetőség a közelben található üdülőben, vagy a volóci Play üdlőben van.

Sztrizseny csúcs
A szanatóriumairól és ásványvizeiről híres  (Polena) Poljana község közelében található. A hegyen 300 méteres húzólift működik, a sípálya szélessége 150 m. Megközelíthetőség: legkönnyebben a megyeszékhelyről induló, Perecsenyen kereszül haladó Ungvár-Szolyva buszjárattal.

 

 
 
 
 
Jelenleg nincs elérhető termék.
 
Térkép megnyitása
 

 
 
Webbolt

Valutaváltó

Ezt váltanám:
 

Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje
(Utolsó frissítés dátuma: 2015.04.06.)

Erre váltanám:
 

Ügyfélszolgálat

Nyitva tartás: H-Sz: 07.00 - 16.00

Beregszászi Tourinfo Iroda

e-mail: tourinfo.beregszasz@gmail.com

Ungvári Tourinfo Iroda

+380 (0312) 61-31-93

+380-50-62-223-71

Címkefelhő

szálloda     hotel     szanatórium     szállás     szálláshely     bicikli     kerékpár     vár     ungvár     munkács     vörösbor     Liszkovec vendégház     Helikon hotel     helikon